Verwarming Nescio Hotel werkt weer: “Oekraïense bewoners niet meer in de kou”

nieuws
Bron GoogleMaps

De verwarming in het voormalige Nescio Hotel in Haren werkt weer. In het hotel verblijven Oekraïense vluchtelingen. Dat laat de fractie van het CDA desgevraagd aan OOG Tv weten.

Eind september werd duidelijk dat in een deel van het pand de verwarming niet meer werkte. Het CDA stelde daarop vragen aan het gemeentebestuur. Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Asielzaken liet daarop weten de situatie te betreuren. “We vinden het niet fijn en we gunnen de mensen een warme en comfortabele plek. We hebben echter begrepen dat de verwarming niet in één dag is te repareren. Het gaat om een industriële verwarming, die erg lastig is om te repareren”, aldus de wethouder.

Woordvoerder Izaäk van Jaarsveld van het CDA laat maandag weten dat de verwarming in het pand inmiddels weer werkt. In het complex, dat op de nominatie staat om in de toekomst gesloopt te worden, verblijven sinds afgelopen voorjaar zo’n tweehonderd Oekraïners die gevlucht zijn voor de oorlog in hun eigen land. Vrijwilligers in het dorp organiseren tal van activiteiten, waaronder taalcursussen, om het de vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken.