Van Haga gaat uit van drie zetels voor BVNL met Pestman als lijsttrekker in Groningen

nieuws
Foto Provincie Groningen. Robert Pestman

Het zittende BVNL-Statenlid Robert Pestman wordt de lijsttrekker van Belang van Nederland voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart. Dat maakte de partij maandagochtend bekend.

Het voormalige FvD-Statenlid lijkt daarmee, na een omzwerving met Code Oranje, met BVNL een vaste waarde voor deze partij te willen worden in de provincie. Ook partijleider Wybren van Haga, oprichter van BVNL, zegt met Pestman een kans te zien op uitbreiding in Groningen. Van Haga denkt dat zijn partij, onder leiding van Pestman, uit kan breiden naar drie zetels in Groningen. Maar kandidaten voor die zetels zijn er volgens Van Haga nog niet: “We gaan ervan uit dat we met zijn aanstelling als lijsttrekker nog meer toppers van kandidaten zullen vinden.”

Pestman wil in Groningen harder roepen om een asielstop richting Den Haag. Daarnaast wil zijn partij dat de gaskraan in Groningen verder opengaat, zolang de Groningers daarvoor worden gecompenseerd (‘een energierekening die voor Groningers gratis tot nihil wordt’..). BVNL is daarnaast voorstander voor de bouw van een kerncentrale in de Eemshaven, die de partij vastplakt aan de verbreding van de N33 richting de haven. Daarnaast wil Pestman investeren in het voorzieningenniveau in de dorpen en kleinere kernen.