Vaker zakkenrollers actief in centrum Stad

nieuws
Foto: Politie Groningen

Het is steeds vaker raak in het centrum van Groningen: zakkenrollers. Het Basisteam Groningen Centrum waarschuwt bewoners en bezoekers van de binnenstad op te passen.

Volgens teamchef Gerard de Jonge was het in de nacht van zondag op maandag opnieuw raak. Een beveiliger zag twee personen een portemonnee uit een kledingstuk pakken. Daarop hield de beveiliger het tweetal staande en schakelde de politie in. De twee personen bleken ook een horloge en een telefoon van iemand anders bij zich te hebben.

Volgens De Jonge neemt het aantal meldingen van zakkenrollerij toe. Het fenomeen kent sinds de afschaling van de coronamaatregelen in januari een grote vlucht in Groningen. Uit eerdere politiecijfers bleek toen al dat het aantal incidenten van zakkenrollerij in de gemeente vervijfvoudigde.

Met name telefoons zijn geliefd roofgoed voor zakkenrollers, omdat mensen ze vaak in broek- of jaszakken meenemen. De Jonge geeft daarom tips: “Stop de telefoon of portemonnee niet in de achterzak, installeer een app op de telefoon die de locatie kan doorgeven en noteer het imei-nummer.”