UMCG-traumapatiënten halen finish 4 Mijl en halen duizend euro op voor goed doel

nieuws
Foto via UMCG

Alle patiënten van UMCG-traumachirurg Frank IJpma die bijna twee weken geleden meededen aan de 4 Mijl van Groningen, haalden de finish. Naast contact met medepatiënten zorgde hun deelname ook nog eens voor duizend euro voor een goed doel.

Chirurg IJpma, zijn patiënten en een aantal collega’s liepen de 6,4 van Haren naar Groningen onder de teamnaam ‘Niet kapot te krijgen’. Met de deelname van het team van veertig lopers wilde IJpma aan zijn patiënten tonen dat ze meer kunnen dan ze denken. Daarnaast bracht de 4 Mijl lotgenoten met elkaar in contact, vertelt IJpma: “Samen sporten werkt verbindend. Er is geen patiëntenvereniging voor traumapatiënten, dus is het mooi als ze op deze manier met elkaar in contact kunnen komen.”

Alle veertig deelnemers van het team haalden de finish. En dat leverde niet alleen blije gezichten op, maar ook geld. IJpma richtte een speciale stichting op (ook onder de naam ‘Niet kapot te krijgen’), die traumapatiënten helpt als ze willen meedoen aan een sportevenement. De 4 Mijl leverde, als sponsorloop, duizend euro op voor deze nieuwe stichting.