Komende twee weekenden afsluitingen bij Europaweg en Euvelgunne

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Verkeer tussen Groningen en Hoogezand moet de komende twee weekenden rekening houden met omleidingen. De zuidelijke ringweg is dicht vanaf Westerbroek tot aan knooppunt Euvelgunne en de Europaweg is, onder het viaduct door, afgesloten voor verkeer vanuit het centrum richting Hoogezand.

De komende twee weekenden zijn de twee routes dicht vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

De afsluiting van dit stuk van de ringweg is nodig, omdat de rijbanen opnieuw moeten worden ingericht. In het eerste weekend wordt ’s nachts ook de rijbaan richting de aansluiting op knooppunt Westerbroek afgesloten. Op de zuidelijke ringweg is de rijbaan vanaf de Europaweg dicht. Op de oostelijke ringweg begint de afsluiting bij de oprit naar Meerstad.

Tijdens de twee weekenden wordt de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf de aansluiting Westerbroek tot aan knooppunt Euvelgunne. Verkeer uit de richting Hoogezand wordt omgeleid via de Europaweg. In de nacht van zaterdag 22 oktober is de A7 richting Groningen al dicht vanaf Foxhol.

Ook Eurpaweg deels dicht

De Europaweg gaat tijdens de twee weekenden deels dicht, omdat Combinatie Herepoort bezig is met het viaduct van de zuidelijke ringweg. De Europaweg wordt, onder het viaduct door, gestremd voor verkeer vanuit het centrum naar Hoogezand. Ook de afrit naar Groningen-Zuidoost (UMCG) is dicht voor het verkeer vanaf het Julianaplein.

Verkeer vanuit het centrum richting Hoogezand en de Euroborg kan omrijden via de Sontweg en de Bornholmstraat. Verkeer wat via de zuidelijke ringweg richting het centrum of het UMCG wil, kan via de afrit Groningen-Zuidoost rijden en omkeren naar de Europaweg om, via de Winschoterweg, alsnog onder het viaduct door te rijden.