Tjeerd van Dekken gaat opnieuw de kar trekken voor PvdA bij provincieverkiezingen

nieuws
Foto: provincie Groningen

Tjeerd van Dekken is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA bij de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt.

De 55-jarige Van Dekken is op dit moment gedeputeerde in de provincie. Van 2010 tot 2017 zat hij voor de socialisten in de Tweede Kamer. Als Tweede Kamerlid kreeg hij voor elkaar dat er een wet werd aangenomen waardoor de strafmaat voor mishandeling tegen dieren wordt verhoogd. Tijdens de laatste provincieverkiezingen was Van Dekken ook lijsttrekker. Op plaats twee van de lijst staat de huidig fractievoorzitter Pascal Roemers uit Adorp. Eugenie Stolk uit Winsum, die eerder fractievoorzitter was van de partij, staat op plek drie. De top vijf wordt compleet gemaakt door huidig Statenlid Silva Pinto en Jan Pieter Loopstra. Loopstra is jarenlang actief geweest in de Groningse gemeenteraad.

Op de lijst valt verder op dat er veel ruimte is voor nieuw talent. Zo zijn de namen van Stijn Honselaar en Danny Kolthof te vinden, die de afgelopen jaren zich hebben laten zien bij de Groninger Studentenbond en de Hanzehogeschool. “In deze moeilijke tijden heeft onze provincie behoefte aan een krachtig sociaal, eerlijk en duurzaam geluid”, vertelt voorzitter Sander Engelen van PvdA Groningen. “Met deze kandidatenlijst kan de PvdA dat ook de komende jaren weer stevig laten horen. We gaan vol vertrouwen de campagne in voor een sociaal en duurzaam Groningen waar onze inwoners betaalbaar kunnen wonen, iedereen een fatsoenlijke baan kan vinden en we samen werken aan een fijne, schone leefomgeving.”

Deel dit artikel: