Stoofperen, zelfgemaakte jam en herfststukjes op drukbezochte oogstmarkt in Haren

nieuws
Foto: congerdesign via Pixabay

In het Gorechthuis in Haren vond zaterdag de jaarlijkse oogstmarkt plaats. Anda Kooi-Vaatstra van de organisatie blikt tevreden terug.

Hoi Anda! Hoe ging het vandaag?
“Het was een hele mooie en succesvolle dag. We zouden de oogstmarkt eigenlijk organiseren rond de Gorechtkerk, maar we hebben vanochtend besloten om dat niet te doen. De weersomstandigheden waren te slecht. Daarom hebben we het plaats laten vinden in het Gorechthuis. Inmiddels is het afgelopen en we zijn druk bezig met de opruimwerkzaamheden.”

De oogstmarkt. Jullie organiseren dit al heel lang lang hè?
“We zijn hier in 2005 mee begonnen, dus we doen het inderdaad al bijna twintig jaar. En we weten dat dit breed omarmd wordt. Tijdens de coronajaren kon de markt niet doorgaan, maar we hebben toen gewerkt met een aangepaste editie. Via bestellijsten konden mensen toch hun bestellingen doen, wat vervolgens langs werd gebracht. Dat was toen heel succesvol. De mensen in Haren en omgeving zijn ons goedgezind.”

Hoeveel bezoekers hebben jullie vandaag mogen verwelkomen?
“We schatten dat we vandaag rond de honderd mensen hebben ontvangen. In het Gorechthuis stonden allemaal kraampjes waar deelnemers hun spullen verkochten. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan zelfgemaakte jam, aan de verkoop van goudrenetten en stoofperen en bakartikelen. Maar ook werden er herfststukjes, brocante en sieraden verkocht. Dus het was heel breed en voor iedereen was er wel wat wils.”

Vind het volgend jaar opnieuw plaats?
“Absoluut! Maar in de aanloop naar Kerstmis gaan we ook nog iets leuks organiseren. Dus liefhebbers doen er verstandig aan om ons in de gaten te houden, want er komt nog wat leuks aan.”

Deel dit artikel: