Stadjers krijgen cel- en werkstraf voor diefstal motoren en scooters

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Betrokkenheid bij de diefstal van verschillende motoren, scooters en elektrische fietsen in Noord-Nederland kost twee mannen uit Groningen (19 en 22 jaar) respectievelijk 150 en 200 dagen celstraf en werkstraffen van 80 en 150 uur.

De celstraffen die de mannen kregen opgelegd (de jongere van de twee Stadjers kreeg jeugddetentie) waren deels voorwaardelijk. De opgelegde celstraffen waren gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De oudere van de twee Groningers moet wel zeventig uur langer werken dan gevraagd door het OM, omdat hij meer misdrijven pleegde dan zijn jongere plaatsgenoot.

De diefstallen vonden plaats tussen 2019 en 2021 op verschillende plekken in Noord-Nederland, waaronder Enschede, De Punt Assen en Groningen. Het tweetal pleegde de diefstallen niet allemaal samen, maar ook alleen of met andere handlangers.

Motoren gooien naar de politie tijdens achtervolging

Voor het meest in het oog springende incident waar de twee Stadjers bij betrokken waren, kregen de twee tweewielerhelers echter geen straf. Begin maart zat het tweetal voorin een bestelbusje tussen Emmen en Roswinkel, wat volgeladen was met gestolen motoren.

De rit mondde uit in een politieachtervolging, waarbij twee andere handlangers (uit Assen) motorfietsen uit de laadruimte van de bestelwagen op de weg gooiden, om zo de politie te dwarsbomen. Omdat het tweetal voorin zat, naast de Assenaar die de mannen in de laadruimte opdracht gaf om de motorfietsen uit de laadruimte te gooien, ging het tweetal hiervoor vrijuit. De diefstal van enkele van de motoren werd de Stadjers wel aangerekend.