Stadjer (38) elf maanden de cel in voor oproep politiepaarden op hol te laten slaan

nieuws
foto: Bob de Vries

Opruiing, verboden wapenbezit, verduistering en mishandeling kosten een 38-jarige man uit Groningen elf maanden celstraf. Dat bepaalde de rechtbank in Groningen dinsdagochtend, aldus RTV Noord.

De man plaatste twee jaar geleden oproepen op sociale media om, middels een speciaal apparaat wat ultrasoon geluid uitzendt, politiepaarden op hol te laten staan. Daarnaast dreigde de man agenten ernstig te mishandelen.

Naast de straf voor opruiing en dreigen met mishandeling, werd de man ook veroordeeld voor de mishandeling van een twee ex-vriendinnen. De man werd hier eerder voor veroordeeld en daarom eiste het OM twee weken geleden een forse celstraf: ruim twee jaar in detentie. Maar omdat niet alle misdrijven bewezen zijn en de man lang op een oordeel van de rechter moest wachten, hoeft de Stadjer minder lang te brommen.