‘Staait ’n bisschop veur Stad’ vrijdag te zien in dorpshuis Onnen

nieuws
Foto: Reyer Boxem

In Onnen is aanstaande vrijdag om 20.00 uur de theatervoorstelling ‘Staait ’n bisschop veur Stad’ te zien. De voorstelling wordt opgevoerd in dorpshuis De Tiehof.

De voorstelling is een productie van theatergroep WAARK. Momenteel toeren zij door de provincie waarbij nu Onnen aan de beurt is. WAARK is al bijna vijftig jaar lang actief met theatervoorstellingen. In hun nieuwste productie staat het rampjaar 1672 centraal. Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat de bisschop van Münster voor de poorten van de stad stond. Uiteindelijk mislukte het beleg van Groningen en trok de bisschop zich na weken van beschietingen terug.

Het stuk is geschreven door Just Vink, die bekend is van Theater te Water. “Vink heeft het vizier gericht op een aantal inwoners van het Ommeland”, vertelt Erik Oosterveld van dorpshuis De Tiehof. “Via deze mensen wordt het grote verhaal van het beleg van Groningen, de militaire strategie, spionage en de godsdienstige strijd verteld.” Meer informatie vind je op deze website.