Slotfestival ‘Wat geef jij door?’ in Oosterparkwijk: “Bomvol programma”

nieuws
Foto: Ellen Beck / ingezonden

In de Oosterparkwijk vindt zaterdagmiddag het slotfestival ‘Wat geef jij door?’ plaats. Volgens de organisatie belooft het een middag met een erg gevarieerd programma te gaan worden.

In de wijk zijn de afgelopen periode vijf edities gehouden van ‘Wat geef jij voor? Drive Thru milieustraten’ gehouden. Dit stond in het teken van mensen bewust maken van recyclen, hergebruiken en upcyclen: wat de één niet meer nodig heeft, kan een ander nog goed gebruiken. “Het slotfestival dat vanmiddag gehouden gaat worden is de afsluiting van dit geweldige project”, laat de organisatie weten “Vanaf 13.00 uur zijn er leuke dingen te zien, te doen of te horen. Zo is er theater met de voorstelling ‘Nico met zijn Kliko’, kan er kleding gepimpt worden, is er een repair café en zijn er lezingen en workshops. Het is een erg gevarieerd en bomvol programma.”

Ook sluit het festival aan bij een actueel thema: “Het is vandaag tegelijkertijd Duurzame Huizendag. Daarom is Duurzaam Groningen bijvoorbeeld aanwezig die energiebespaartips komen geven. Hoe kun jij je huis het beste verduurzamen? En welke subsidies en financiële mogelijkheden zijn er?” Het slotfestival is een samenwerking tussen Duurzaam Oosterpark, het WIJ team, gemeente Groningen en WerkPro.

Het slotfestival ‘Wat geef jij door?’ vindt plaats bij GoudGoed aan het Damsterdiep 269 en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.