Rommel in de brand zorgt voor rookontwikkeling in parkeergarage binnenstad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een parkeergarage aan de Herepoortenmolendrift in de binnenstad heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De melding van de brand kwam rond 19.55 uur binnen. “De rookmelders in de garage detecteerden rook”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Bewakers zagen op de camerabeelden rookvorming waarop dit direct is doorgegeven aan de meldkamer. Daarop werden direct twee tankautospuiten en een hoogwerker naar het adres gestuurd.”

Bij aankomst bleek het allemaal wat mee te vallen. “Aan de buitenkant, tegen de garage aan, was rommel in de brand geraakt. De rook die hier bij vrij kwam trok via de wind of via de ventilatie de garage in. Wij hebben de situatie onder controle gebracht.” De politie doet onderzoek naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.