Reanimatiecursussen op Vismarkt op World Restart A Heart Day

nieuws
Foto: Defibrion

Op de Vismarkt worden zondagmiddag gratis reanimatie workshops gegeven. Dit gebeurt in het kader van World Restart A Heart Day.

De workshops worden gegeven door het Groningse bedrijf Defibrion, dat door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de grootste Europese bedrijven op het gebied van AED’s. “Verreweg de meeste hartstilstanden vinden plaats buiten het ziekenhuis”, laat het bedrijf weten. “Daarom zien we tegenwoordig op steeds meer plekken AED’s hangen. Deze apparaten zijn cruciaal om een hart weer normaal te laten kloppen. Wanneer je binnen 6 minuten begint te reanimeren, in combinatie met een AED, is de overlevingskans het grootst en de kans op blijvend letsel het kleinst. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je een AED moet gebruiken. Daarom geven we gratis miniworkshops ‘Reanimeren met een AED’ op de Vismarkt.”

Workshop
Tijdens de workshops die ongeveer tien minuten duren, en die van 12.00 tot 17.00 uur worden gegeven, leer je van een professional reanimeren met een AED en je oefent direct op levensechte reanimatiepoppen. “Want hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe meer levens we kunnen redden.”

World Restart A Heart Day
World Restart A Heart Day wordt sinds 2000 jaarlijks gehouden op 16 oktober. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘Reanimatie – Iedereen verdient een kans’. Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand. Omstanders zijn sneller aanwezig dan de hulpdiensten. Door sneller te beginnen met reanimeren, kunnen meer levens worden gered.