PvdA wil meer sociale woningbouw in Meerstad

Het aantal sociale woningen dat tot nu toe in Meerstad is gebouwd is veel te laag. Dit vind de raadsfractie van de PvdA.

“Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen. Meerstad leent zich daar voor”, vindt Julian Bushoff, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. In Groningen hebben we gemengde wijken, die traditie zouden we voort moeten zetten in Meerstad. Op dit moment is er drie procent sociale woningbouw in Meerstad. Dit willen we opkrikken naar dertig procent”.

Maar om in de wijk Meerstad een prettig leefklimaat te maken is meer nodig. De PvdA vindt het ook belangrijk dat er sportvoorzieningen gerealiseerd worden en dat de nieuwe school misschien een multifunctioneel centrum kan worden met een dorpshuis en een bibliotheek.

Dit kost allemaal veel geld in een tijd dat Nederland op een recessie afstevent. Maar volgens Bushoff moeten wij niet de fout maken zoals bij de vorige recessie. Toen zijn er onnodig te veel sociale bouwprojecten abrupt de nek omgedraaid. Later toen de economie weer was hersteld, was er juist veel behoefte aan betaalbare woningen.