Politie laat beelden zien van vijf verdachten die gezocht worden na voetbalrellen

nieuws
Foto via Politie.nl

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond beelden getoond van vijf personen die gezocht worden vanwege hun betrokkenheid bij voetbalrellen na afloop van de wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen.

“Van de rellen is veel beeldmateriaal beschikbaar”, laat de politie weten. “Op de beelden kunnen we zien dat vijf personen zich schuldig maken aan strafbare feiten. Eén van de verdachten staat zeer herkenbaar op beeld.” Deze beelden waren in de uitzending te zien, en zijn direct daarna ook online geplaatst. “Herken je één van de personen, of heb je andere informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.”

De ongeregeldheden vonden plaats op 10 april van dit jaar. Na afloop van de wedstrijd zochten tientallen supporters van de FC op het parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion in de Friese plaats de confrontatie met fans van de thuisclub. Her en der ontstonden vechtpartijen. De Mobiele Eenheid voerde charges uit met paarden en honden. Daarop werd er met stenen naar zowel politiepaarden als agenten gegooid. Twee politiemensen raakten gewond.

Bekijk de beelden hier: