Persoon gewond bij schietincident Vuursteenstraat, politie zoekt getuigen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een schietincident in de Vuursteenstraat in de wijk Vinkhuizen is zaterdagavond een persoon gewond geraakt. De dader, of daders, zijn nog voortvluchtig.

Het incident gebeurde even voor de klok van 21.00 uur. “We kregen een melding binnen van een schietincident”, vertelt politiewoordvoerder Anne Kok. “Op locatie troffen wij één persoon aan die gewond was geraakt. Deze persoon is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In de straat hebben wij onderzoek gedaan. We hebben sporen veiliggesteld en we hebben gesproken met buurtbewoners. Op dit moment is voor ons nog onbekend waarmee er geschoten is.”

Burgernet
Er is een Burgernetactie opgestart waarmee Stadjers opgeroepen worden om uit te kijken: “Wij vragen heel specifiek aan mensen of ze iets gezien hebben, of dat ze mogelijk in bezit zijn van camerabeelden. Als deze beelden er zijn dan komen wij heel graag in het bezit hiervan. Mensen kunnen contact met ons opnemen via telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.”

Onderzoek
Nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl was vrij snel na de melding aanwezig. “De straat was op dat moment afgezet en agenten waren druk bezig met het onderzoek.” Rond 22.00 uur werd de afzetting opgeheven. “In de buurt wordt door agenten nog wel onderzoek gedaan.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rieks Oijnhausen