Pepernotenactie om kinderen op 5 december een cadeautje te kunnen geven

nieuws
Het pepernotenpakket. Foto: ingezonden

Rotaryclub Groningen Noord is woensdag een pepernotenactie gestart. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan Humanitas in Stad.

“Een cadeautje krijgen op Sinterklaasavond is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend”, vertelt voorzitter Pieter de Boer van de Rotaryclub. “De komende periode worden er mandjes met drie verschillende soorten pepernoten verkocht. Dit kun je voor jezelf kopen, maar je kunt het ook gebruiken voor een relatiegeschenk. Het pakketje kost 15 euro en kan besteld worden op onze website. De inkomsten doneren wij aan Humanitas.”

Humanitas weet elk jaar in de aanloop naar Sinterklaas veel kinderen blij te maken met een speelgoedactie. Kinderen maken een verlanglijstje en aan de hand daarvan worden de cadeautjes gekocht die passen bij de leeftijd en de belangstelling van de kinderen. De aankopen kunnen gedaan worden met inkomsten van goede doelenacties. De Boer: “Wij hopen met deze actie een bijdrage te kunnen leveren aan het geluk van diverse kinderen. Want ieder kind verdient een Sint.”