Papengang in de binnenstad krijgt een opknapbeurt

Sinds maandagochtend schilderen negen lokale kunstenaars erop los in de Papengang. De gang werd voor een lange tijd als vies en eng gezien. Daar komt nu verandering in.

De gang is al opnieuw bestraat. De muurschilderingen vormen fase twee van de opknapbeurt van deze doorgang. Als slotfase komt er een licht kunstwerk boven de Papengang te hangen, die de muurschilderingen in de avonduren zal belichten.

De opknapbeurt in de Papengang is een initiatief van verschillende ondernemers, onder wie Chris Garrit, Robbert Holscher en Indy Hamming. “De Papengang had altijd een slecht imago en dat willen wij veranderen. Het is de toegangspoort naar het Groningse uitgaansgebied en dat moet charme hebben”, aldus Robbert Holscher, pandeigenaar van Warhol. In samenwerking met de gemeente en de Groninger City Club hebben de initiatiefnemers het zover geschopt.

De ondernemers hopen dat de officiële opening van de nieuwe Papengang op 30 november plaats kan vinden.