OV-bureau zit stakende buschauffeurs opnieuw dwars: “Stakingsactie voor de deur verboden”

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Een stakingsbijeenkomst voor de deur van het OV-bureau Groningen Drenthe, die voor donderdag gepland stond, is door hetzelfde OV-bureau verboden. Dat meldt vakbond FNV woensdag.

“Dit lijkt echt nergens op”, reageert vakbondsman Edwin Kuiper. “De provincies zijn verantwoordelijk voor het regionale busvervoer. Als de chauffeurs, die dat werk uitvoeren, hun zorgen willen uiten, dan worden ze weggestuurd. Ik vind dat echt schandalig.” Dinsdag werd bekend dat het OV-bureau geen delegatie van stakende buschauffeurs wilde ontvangen. Volgens de vakbond wil het bureau de chauffeurs pas ontvangen als ze de staking afblazen. Het OV-bureau stelt echter wel met de chauffeurs te willen praten, maar niet tijdens een staking. “Dat is een aangelegenheid tussen de werkgever en de werknemers”, aldus directeur Rosalinde Hoorweg. “Wij spelen daar geen rol in, en gaan daar niet tussen zitten.”

De stakingsbijeenkomst is nu noodgedwongen verplaatst naar het provinciehuis in Assen. Buschauffeurs leggen woensdag, donderdag en vrijdag in het hele land het werk neer om een betere cao af te dwingen en om aandacht te vragen voor de aftakeling van het openbaar vervoer. Kuiper: “De chauffeurs hadden graag hun zorgen hierover willen uiten naar het ov-bureau. In andere provincies zijn de buschauffeurs tijdens deze stakingsdagen gewoon welkom om hun zegje te komen doen.” Voor de bijeenkomst bij het provinciehuis zijn Statenleden en gedeputeerden uitgenodigd om in gesprek te gaan.