OV Bureau wil stakende chauffeurs niet ontvangen; FNV verbolgen

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Het OV Bureau Groningen-Drenthe gaat komende donderdag geen delegatie van stakende buschauffeurs ontvangen, tot ergernis van vakbond FNV. 

Buschauffeurs in het streekvervoer van vakbond FNV leggen komende woensdag, donderdag en vrijdag het werk definitief neer. Dat betekent dat een deel van de lijnbussen van Qbuzz niet rijdt op deze dagen.

Volgens de vakbond wil het bureau de chauffeurs pas ontvangen als ze de staking afblazen. Het OV-Bureau stelt echter wel met de chauffeurs te willen praten, maar niet tijdens een staking. “Dat is een aangelegenheid tussen de werkgever en de werknemers”, aldus directeur Rosalinde Hoorweg van het OV Bureau. “Wij spelen daar geen rol in en gaan daar niet tussen zitten.”

Vakbond boos over houding OV-Bureau

Het vakbond stelt echter verbolgen te zijn over de houding van het OV-Bureau, aldus bestuurder Edwin Kuiper van FNV Streekvervoer: “Het is een minachting naar de chauffeurs die snakken naar verlichting van hun werk door personeelstekorten en hoge werkdruk’. In andere provincies zijn de buschauffeurs tijdens deze stakingsdagen gewoon welkom om hun zegje te kunnen doen.”

Volgens de vakbond komen de buschauffeurs donderdag wel gewoon bij elkaar voor het kantoor van het OV bureau in Assen. Statenleden en gedeputeerden zijn uitgenodigd om naar hun zorgen te komen luisteren.