Otto Roffel en Gerrit Borghuis, voormalige profs van GVAV, overleden

nieuws

Twee voormalige selectiespelers van GVAV, de voorloper van FC Groningen, zijn de afgelopen dagen overleden. Het gaat om Otto Roffel en Gerrit Borghuis.

Doelman Otto Roffel, geboren in Groningen, speelde tussen 1947 en 1964 bijna 400 duels voor GVAV. Hij was tweemaal wisselspeler bij Oranje, maar speelde geen interlands. Na zijn carrière als voetballer werd Roffel trainer: zo was hij enige tijd assistent van de legendarische bondscoach Rinus Michels. Van 1970 tot 1992 was Roffel directeur van het Olympisch Stadion. Hij werd 95 jaar.

Middenvelder Gerrit Borghuis, eveneens een geboren Stadjer, speelde tussen 1958 en 1963 ruim 150 duels voor GVAV. Hij kwam zesmaal uit voor Oranje onder-19 en speelde later onder meer voor Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en PEC Zwolle. Borghuis werd 82 jaar.