Moeder uit Indische Buurt belt 112 voor huiselijk geweld om dochter te verrassen met politiebezoek

nieuws
Foto via Politie.nl

Agenten van het wijkteam Groningen-Noord stonden woensdagmiddag perplex. Een vrouw belde met het noodnummer 112, omdat haar man haar zou hebben geslagen. Eenmaal ter plaatse bleek dat de agenten naar haar woning waren gelokt om haar dochter te verrassen met een bezoek.

Volgens de politie werden de agenten na aankomst bij het huis in de Indische buurt in de Stad direct verwelkomd door de vrouw. In de woonkamer vertelde ze dat ze een valse melding had gedaan, omdat haar dochter een grote fan van de politie is. De komst van de agenten moest dan ook dienen als grote verrassing voor het meisje.

Die blije verrassing voor de dochter zorgde echter niet voor blije gezichten bij de toegesnelde agenten. “We hebben de moeder duidelijk gemaakt dat dit echt niet kon”, vertellen de agenten op de Instagram-pagina van het wijkteam Groningen-Noord. Volgens de politie gingen daarop zowel vader als moeder door het stof met excuses. De agenten matsten de ouders van het meisje en deden het incident af met een waarschuwing. Ze mogen de agenten daar erg dankbaar voor zijn, want een valse melding doen kan de melder een boete opleveren van duizenden euro’s.

Ondanks de boze blikken van de agenten naar de ouders, verweten de agenten het meisje niks: “We hopen uiteraard dat het meisje fan van ons blijft!”