Lijnbus botst tegen auto op Gedempte Zuiderdiep; andere bussen moeten omrijden

nieuws
Foto: 112 Groningen

Op het Gedempte Zuiderdiep is vrijdagmiddag een lijnbus op een personenauto gebotst. Daardoor is de rijbaan gestremd en moeten andere bussen omrijden.

Het ongeluk gebeurde kort na 15.00 uur voor de Pathé-bioscoop. Volgens aanwezigen raakte niemand gewond, maar beide voertuigen raakten wel aanzienlijk beschadigd en konden niet op eigen kracht verder.

Daarom werden zowel de normale rijbaan als de parallelweg afgesloten, in afwachting van een berger. Door de stremming konden ook andere lijnbussen niet langs de plek van het ongeluk. Qbuzz liet buslijnen 7, 9 en 19 omrijden. Deze buslijnen slaan de haltes Emmaplein, Zuiderdiep en Hereplein over totdat de beide voertuigen en alle brokstokken zijn weggehaald.