Lichte straf voor betrokkenen bij incident in Sushi Mall

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De eerstejaarsleden van Albertus en Vindicat die twee weken geleden in restaurant Sushi Mall met eten naar elkaar gooiden, krijgen een lichte straf van hun verenigingen. Dat meldt de Universiteitskrant.

Alle aanwezige leden van Albertus moeten samen een boete betalen van 400 euro. Dat komt volgens de Ukrant neer op 5,70 euro per persoon. De leden van Vindicat die actief bij het incident betrokken waren, krijgen een taakstraf van twintig uur.

Zo’n zeventig leden van Albertus en vijftig leden van Vindicat hadden, zonder het van elkaar te weten, tegelijkertijd een diner in de Sushi Mall. Dat leidde tot een opstootje, waarna er met eten is gegooid. Daarbij ontstond schade aan het bestek en het restaurant. Diverse gasten reageerden geschokt en ontvluchtten de zaak.

Beide verenigingen schorsten de aanwezige leden direct voor 72 uur. De leden van Albertus moeten, naast de boete, aan Sushi Mall een schadevergoeding betalen. De twintig betrokken leden van Vindicat krijgen een taakstraf bij een maatschappelijk doel voor de stad.