Kinderen kunnen boswachter worden: “Stap voor stap leer je alle skills”

nieuws
Foto: Gerke van de Hoef / Natuurmonumenten

Kinderen krijgen zondag de mogelijkheid om een echte Boswachter van OERRR te worden. Op De Onlanderij bij Eelderwolde worden alle vaardigheden aangeleerd om een boswachter te worden.

“Als je boswachter wilt worden moet je van alles kunnen”, vertelt boswachter Bart Zwiers. “Klimmen, klauteren, sporen zoeken, dieren spotten. Deelnemers gaan bijvoorbeeld op zoek naar dierensporen, gaan leren hoe ze vuur moeten maken zonder lucifers, hoe je een schuilhut kunt bouwen en we hebben een hindernisbaan. Met alle onderdelen kun je een stempel verdienen. Kinderen die alle stempels weten te verzamelen krijgen het boswachtersdiploma van OERRR.”

Kinderen die mee willen doen wordt aangeraden om laarzen en oude kleren aan te trekken: “Boswachters zijn namelijk niet bang om vies te worden.” De activiteit van Natuurmonumenten is gratis voor kinderen die lid zijn va OERRR. Niet-leden betalen 8 euro. Met OERRR wil Natuurmonumenten kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar stimuleren om vaker naar buiten te gaan om de natuur te gaan ontdekken.