John Schokker Foundation gaat verder onder andere naam: “Nieuw sporttalent opsporen”

nieuws
Foto: Tania Van den Berghen via Pixabay

De John Schokker Foundation gaat verder onder een nieuwe naam. En volgens secretaris George Groote is dat niet het enige dat er gaat veranderen.

Hoi George! Een nieuwe naam …
“Ik kan je nog niet alles vertellen omdat de officiële presentatie volgende week plaats gaat vinden. Wat ik je wel kan vertellen is dat de John Schokker Foundation wordt voortgezet, dat er een nieuwe naam komt, een nieuw bestuur en dat er ook gewerkt gaat worden aan een bredere missie.”

Het doel is ook duidelijk: lokaal sporttalent ondersteunen. Is dat de afgelopen tien jaar te weinig gebeurd?
“De John Schokker Foundation is tien jaar geleden opgericht. Voor de foundation een beetje ging draaien waren we vier jaar verder. En toen kwam corona wat grote invloed heeft gehad op de sportwereld. Waar we ons de komende jaren op willen gaan richten is het vinden van sporttalent in Noord-Nederland. Dat willen we op gaan sporen. We hebben Kaelin Staats aangesteld, die haar sporen heeft verdiend in de hockeysport, om ons daarbij te helpen. Want wij denken dat er in het Noorden heel veel talent is dat onzichtbaar blijft, en dat een goede ondersteuning verdiend.”

Jullie stellen ook dat lokale overheden onvoldoende middelen tot hun beschikking hebben om sporttalenten te ondersteunen …
“Klopt. Maar ik wil wel heel ver weg blijven van de suggestie dat we gaan wijzen naar de overheid. Ik denk ook dat de overheid genoeg op haar bordje heeft. Er zijn genoeg dossiers die op de bureaus liggen. Daarom hebben we onze eigen manier ontwikkeld om jong talent op te sporen en te ondersteunen. Als stichting willen we de verbinder zijn tussen sporter en donateur/sponsor. Aan de ene kant willen we de contacten leggen, aan de andere kant willen we ludieke en interessante activiteiten organiseren. Het is belangrijk om te blijven helpen om stappen te kunnen zetten in je sport.”

Nu blijft het misschien nog een beetje vaag, maar het komt er dus op neer dat jullie talent makkelijker tot bloei willen laten komen …
“We willen talent dat geven wat ze nodig hebben. Kaelin Staats gaat de boer op, en door het organiseren van kleine activiteiten en grotere evenementen willen we sporters verbinden met sponsoren. Alles zal gericht zijn op het ondersteunen van sporttalent, en het aanzetten van bewegen voor ons allemaal. En inderdaad, de precieze details gaan we volgende week bekend maken.”

Je klinkt gepassioneerd …
“Ja. Ik ben gek van sport. Vroeger heb ik zelf ook veel gesport, en vandaag de dag probeer ik actief te blijven. Ik ben er van overtuigd dat sport verbroederd. Wie je ook bent, binnen de sport is iedereen gelijk. En die verbroedering hebben we nodig in een samenleving die steeds verder lijkt te polariseren.”

John Schokker Foundation
De John Schokker Foundation werd ruim tien jaar geleden opgericht. John Schokker zag dat er voor een groep sporttalenten niet genoeg middelen waren om hun sport beter uit te kunnen oefenen. Een extra trainingskamp, bepaalde materialen, of specifieke trainingsprogramma’s ontbraken voor de talenten. De missie van John Schokker was om fondsen te werven om talentvolle sporters te ondersteunen. In de nieuwe constructie wordt deze missie voortgezet en verder uitgebreid. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jasper Boter, Jan Schuil, Annemarie Wolzak, John Schokker en uit George Groote.