Jeugdinitiatieven de grote winnaars op Wijkstemdag De Hoogte en Korrewegwijk

Initiatieven voor jongeren zijn dit weekend de winnaars geworden op de Wijkstemdag die in de wijken De Hoogte en de Korrewegwijk werd gehouden. Agnes Voorintholt van de organisatie is tevreden over het verloop.

Hoi Agnes! Initiatieven voor jongeren …
“Klopt. Zowel in De Hoogte als de Korrewegwijk vond een Wijkstemdag plaats. In De Hoogte zijn de meeste stemmen gegaan naar een initiatief om de binnenplaats van de Cortinghlaan aan te pakken. Bewoners gaan dit binnenkort samen met kinderen opknappen en ook zullen er speelattributen geplaatst worden. Het idee is dat hiermee kinderen uit de buurt gemotiveerd worden om buiten te blijven spelen, ook als het donker is.”

En wie is de winnaar geworden in de Korrewegwijk?
“Daar gingen de meeste stemmen naar een initiatief dat ontmoetingen voor en door jongeren laagdrempeliger moet maken. Dit betekent dat er binnenkort op regelmatige basis activiteiten zullen worden georganiseerd door en voor tieners, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten, zonder dat ze daar hun telefoon voor nodig hebben.”

We hebben het over de Wijkstemdag. Wat is dat precies?
“De Mooie Wijkenstemdag wordt georganiseerd door het WOK (Wijkoverleg Korrewegwijk), Het Pand, Het Floreshuis, BSV de Hoogte, WIJ Korrewegijk en GoeieBuurt en is een onderdeel van de Groninger wijkvernieuwing. Het idee is om samen met verschillende partijen de wijken leuker, mooier, veiliger en gezelliger te maken. Bewoners konden sinds afgelopen zomer ideeën inbrengen. Daarna volgde er een periode van promotie waarbij de initiatiefnemers zoveel mogelijk stemmen probeerden te vergaren. Gisteren was de slotdag.”

En op die slotdag kan er dan gestemd worden hè?
“Klopt. In De Hoogte waren er acht ideeën ingediend. Deze ideeën konden gisteren ook bekeken worden. In BSV De Hoogte waren de initiatiefnemers aanwezig met maquettes en filmpjes om de aanwezigen te overtuigen. Uiteindelijk brachten 86 bewoners hun stem uit. In Het Floreshuis stemden ongeveer tweehonderd bewoners op hun favoriete idee.”

Je vertelt al dat er twee duidelijke winnaars zijn. Hoe gaat het nu verder?
“Om de plannen te realiseren heeft de gemeente Groningen een bedrag van in totaal 20.000 euro beschikbaar gesteld. Met dit geldbedrag gaan de twee winnende initiatieven gerealiseerd worden. Waarmee we hopen dat we de twee wijken weer een stukje mooier hebben gemaakt.”