Iedereen vanaf 12 jaar kan nu afspraak maken voor herhaalprik corona

nieuws
Foto via GGD Groningen

Iedereen van 12 jaar of ouder kan vanaf woensdag een afspraak maken voor de herhaalprik tegen het coronavirus. Dat laat de GGD weten.

Een herhaalprik kan worden gehaald als het minstens drie maanden geleden is dat iemand een vorige vaccinatie kreeg of een besmetting doormaakte. Ook moet iemand de basisserie toegediend hebben gekregen. De basisserie bestaat uit twee prikken van het coronavaccin van Moderna, Pfizer, Novavax of AstraZenena of één prik met het Janssen-vaccin.

Om een afspraak in te plannen ga je naar deze website of bel je 0800 70 70. Voor de afspraak is geen uitnodigingsbrief nodig. De herhaalprik heeft als doel om het immuunsysteem een oppepper te geven, zodat iemand beter beschermd is tegen het coronavirus. Dinsdag meldde het RIVM dat het aantal coronagevallen in de afgelopen week is afgenomen, maar dat het onzeker is of de najaarsgolf ook echt voorbij is, omdat nieuwe subvarianten van het virus zich aandienen. Zo verwacht de Europese gezondheidsdienst ECDC dat subvariant BQ.1 de komende tijd dominant gaat worden en tot meer besmettingen zal gaan leiden.