Ibrahim maakt elke maandag daklozen blij met fris kapsel

nieuws
Foto: Knippen en Kletsen (via Instagram)

Elke maandag kunnen mensen die het moeilijk hebben, zoals mensen uit de dagopvang, een gratis knipbeurt krijgen bij kapsalon Knippen & Kletsen aan de Oude Ebbingestraat. “Want wie goed doet, goed ontmoet”, vertelt eigenaar Ibrahim Allaui. “En wat je geeft, krijg je terug.”

Allaui, die halverwege vorig jaar begon met zijn kapperszaak, zegt niet alleen zijn passie te willen uitoefenen, maar echt een verschil kunnen maken en een bijdrage leveren aan de samenleving. Dat resulteerde in een samenwerking met Open Hof, een dagopvang voor dak- en thuislozen aan de Spilsluizen.

“In overleg met Open Hof worden wij in contact gebracht met dak- of thuislozen”, vertelt Allaui. “Elke maandag mogen wij één of waar mogelijk meerdere van hen blij maken met een fris kapsel naar wens, onder het genot van een mooi kapsel, een hapje en een drankje.”

De samenwerking is volgens Allaui niet alleen goed voor de daklozen die hij knipt: “Tijdens het knippen worden veel bijzondere verhalen met ons gedeeld, bijvoorbeeld de manier waarop de dak- of thuislozen in hun huidige situatie terecht zijn gekomen. We kunnen hier veel van leren, omdat het leven niet draait om geld, status of bekendheid. Het is ontzettend dankbaar werk, want we krijgen er heel veel energie van dat we met zo’n kleine moeite zo’n grote glimlach op iemands gezicht kunnen toveren. We hopen dit nog lang te mogen blijven doen.”