Groot Dictee der Nederlandse Taal op 26 november vanuit Forum

nieuws
Foto: MP

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt dit jaar live uitgezonden vanuit het Forum Groningen. Het dictee vindt plaats op zaterdag 26 november.

Is het apenpokken of apepokken, is het de Oekraïnse of Oekraïense president? Moet er een koppelteken in een samengesteld woord als stikstofdepositie? Is het Groninger mosterd of Groningse mosterd? Met dit soort vragen krijgen de deelnemers aan het Groot Dictee te maken.

De presentatie is in handen van NPO Radio 1 en KRO-NCRV’s De Taalstaat, met als gastheer Frits Spits. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer leest het dictee voor, dat is geschreven door Wim Daniëls. Bovendien is er een live optreden van de Nederlandstalige band Van Dik Hout.

Deelnemers zijn luisteraars van De Taalstaat en diverse prominenten, onder wie Bram Douwes, finalist van ‘De slimste mens’, presentator Margriet Vroomans, Volkskrant-columnist Bert Wagendorp en Myron Hamming, de stadsdichter van Groningen, Luisteraars van De taalstaat kunnen meeschrijven vanuit huis of in één van de deelnemende bibliotheken in ons land.