Groninger PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stapt na kritiek uit bestuur Tweede Kamer

nieuws
Foto: PvdA

Het Groninger PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stapt uit het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.

Nijboer had als lid van het presidium ingestemd met een onderzoek naar zijn fractiegenoot Khadija Arib. Die wordt beschuldigd van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag.

Daardoor kwam Nijboer onder vuur te liggen. “Ik ben voortdurend aangesproken op mijn partijlidmaatschap en hoe zich dat verhoudt tot mijn steun voor het instellen van een onafhankelijk onderzoek”, zegt Nijboer in een verklaring. “Dat zal blijven doorgaan en maakt effectief functioneren in het presidium – in het belang van de hele Kamer – voor mij onmogelijk.”

“Ik heb nog nooit zoveel kritiek gekregen als de afgelopen dagen”, vervolgt Nijboer. “Van mensen buiten en binnen mijn partij. Dat kritiek mogelijk is op het presidium accepteer ik volkomen. Maar ik sta er ook voor dat als medewerkers zich onveilig voelen er naar hen wordt geluisterd”.

Deel dit artikel: