Groninger Museum en Museum aan de A gaan intensiever samenwerken

nieuws
Foto: Jan Buwalda / Groninger Museum

De directies van het Groninger Museum en Museum aan de A gaan onderzoeken op welke onderdelen ze intensiever kunnen samenwerken. Dit om de slagkracht van de musea te vergroten.

Beide musea tekenden twee jaar geleden al een overeenkomst voor samenwerking op het gebied van de programmering van Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het gaat vooral om administratie en logistiek, en het gezamenlijk gebruik van systemen waarmee efficiënter gewerkt kan worden. Ook wordt verkend hoe de inhoudelijke programmering van beide musea elkaar nog beter kunnen versterken.

De twee museum werken al langer samen met de Groninger Archieven en Noorderpoort. Een voorbeeld hiervan is de manifestatie Bitterzoet Erfgoed, over de slavernij. De vier instellingen werken nu samen aan de ontwikkeling van de nieuwe vaste presentatie van Museum aan de A, over de geschiedenis van Groningen. Ook willen ze het culturele erfgoed van Groningen toegankelijk maken voor een breed publiek.