Gemeente onderzoekt veiligheid kades Diepenring

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De gemeente is bereid om te onderzoeken of er extra veiligheidsmaatregelen moeten komen langs de kades van de Diepenring. Dit vanwege ongevallen met drenkelingen.

Diverse raadsfracties hadden hier om gevraagd, naar aanleiding van een aantal ongelukken rond mensen die in het water waren gevallen. Zij vonden dat de kades, op enkele trappetjes bij bruggen na, onvoldoende houvast boden, en onvoldoende mogelijkheden om er uit te klimmen.

Uit eerder onderzoek bleek dat er in de directe omgeving van bruggen voldoende leuningen zijn om te voorkomen dat mensen in het water vallen. Wel werden er vervolgens 22 extra uitklimmogelijkheden aangelegd. De gemeente is wel bereid om te onderzoeken of er extra maatregelen nodig zijn. Ze denkt aan lichtreflectoren die aangeven waar mensen uit het water kunnen klimmen, en aan uitklimmogelijkheden bij woonboten.