Gemeente mag re-integratiecoach ontslaan

nieuws
Foto: Chris Bakker

De gemeente Groningen mag een re-integratiecoach ontslaan. Dat heeft de rechtbank bepaald. Dat meldt RTV Noord

De gemeente wil af van het contract met de man, omdat de coach al maanden vervelend gedrag zou vertonen. De coach zou collega’s continue lastigvallen met klachten en beschuldigingen van discriminatie. De man zou zelfs wethouder Chakor op straat hebben geïntimideerd tijdens de laatste verkiezingsavond en ook de gemeentesecretaris voelt zich niet altijd veilig.

De re-integratiecoach stelt dat hij wordt gediscrimineerd en gepest vanwege zijn Marokkaanse komaf. Dit zou al sinds 2019 aan de gang zijn. De man zegt bewijs te hebben voor zijn aantijgingen, maar wilde de desbetreffende geluidsopnamen niet af staan. De man stelt bang te zijn op zijn werk en vindt dat de gemeente zijn aantijgingen manipuleert en verdraait. Ook een extern onderzoeksbureau zou niet onafhankelijk zijn rond de aantijgingen.

De coach wilde bij de gemeente blijven werken, maar dan op een andere plek. De rechter ging hier niet in mee. De coach wilde ook een vergoeding van 144 duizend euro, maar die krijgt hij niet. De rechter bepaalde dat bedrag op bijna achtduizend euro.