Geen vorst en geen hitte, maar zaterdag ligt er wel zout op de Groningse wegen

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Flinke vorst wordt er niet verwacht voor komende zaterdag en het wordt ook niet bijzonder heet. Toch stuurt de gemeente haar 27 strooiwagens komende zaterdag de weg op.

De strooiwagens rijden zaterdag rond over de Groningse wegen, omdat de gemeente wil weten of de voertuigen klaar zijn voor de aanstaande winterperiode. Om alles goed te kunnen testen, wordt er ook een beetje zout op de wegen gestrooid.

De strooiploeg van de gemeente staat in de winter dag en nacht klaar. Normaal gaan de strooiwagens alleen de weg op bij sneeuw, ijzel of vrieskou. Een enkele keer rijden de strooiwagens ook in de zomerperiode uit, om met het zout vocht aan het wegdek te onttrekken. Dit vocht ligt vervolgens bovenop het asfalt en verdampt, waardoor het warmte meeneemt.