Burgemeester opent fototentoonstelling slachtoffers toeslagenschandaal

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft woensdag aan het einde van de ochtend de fototentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend. De tentoonstelling is te vinden op de Nieuwe Markt.

De foto’s, die twee bij twee meter groot zijn, werden op 21 september geplaatst. In totaal zijn er acht grote foto’s te zien van ouders die gedupeerd zijn in het toeslagenschandaal. Zij zijn geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. Bij de opening gaf Teunissen een toelichting. Daarna was het de beurt aan één van de getroffen ouders om haar verhaal uit de doeken te doen. Ook Schuiling gaf een toespraak. De burgemeester kreeg tevens uit handen van fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP een boek overhandigd met daarin alle foto’s.

“Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het huidige systeem zien”, vertelt Dijk. “Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.” De gemeente Groningen telt ongeveer 460 gedupeerden van de toeslagenaffaire. De komende week zal bij de tentoonstelling nog een aantal momenten gehouden worden waar gedupeerden en andere sprekers bij aanwezig zijn. De tentoonstelling is tot 17 oktober te zien.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen