FNV plant geldboom op Grote Markt in aanloop naar Wereldarmoededag

nieuws
Foto: Marta Posemuckel via Pixabay

Vanwege Wereldarmoededag, maandag 17 oktober, houdt vakbond FNV diverse bijeenkomsten in het land. Zo wordt komende zondag een geldboom geplant op de Grote Markt, samen met inwoners en lokale politieke partijen.

De actie is gericht op het volgens de FNV falende beleid van de overheid om de groeiende, structurele armoede aan te pakken en tevens een oproep aan de regering om met echte oplossingen te komen, en niet met noodverbandjes en pleisters.

Volgens de vakbond is er een enorm contrast tussen rijk en arm en wordt dat gat alleen maar groter. Steeds meer inwoners dreigen door de hoge inflatie in armoede te vervallen. Daartegenover staan de enorme winsten die grote bedrijven en aandeelhouders incasseren. Bovendien is de armoede in Groningen groter dan in veel andere delen van ons land.

Iedereen die dat wil kan een wens in de geldboom hangen. De wensen worden verzameld en later aangeboden aan wethouder Eelco Eikenaar, die onder meer armoede in zijn portefeuille heeft. Tijdens het planten van de boom, zondag tussen 14.00 en 15.00 uur, zijn er ook verschillende toespraken.