Drukte in en om Martinikerk tijdens afscheidsdienst Wim Bulten

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Voor de Martinikerk stond maandagochtend een lange rij mensen. Ze stonden daar om afscheid te nemen van Wim Bulten, de vastgoedmagnaat die één week geleden op 61-jarige leeftijd overleed in een pand aan de Prinsesseweg.

De openbare afscheidsdienst voor Bulten begon om 11.00 uur. Al voordat de deuren van de kerk open gingen, stond er een lange rij mensen. Bijna twee uur later stonden er nog steeds mensen buiten om het condoleanceregister te tekenen en een laatste groet aan de markante vastgoedondernemer te brengen. Bulten wordt na de dienst in besloten kring begraven.

Bulten werd vorige week maandag aangetroffen in één van zijn panden aan de Prinsesseweg. De politie zette het pand af en deed onderzoek in de woning. Kort daarna werd duidelijk dat er geen sprake was van een misdrijf.

Wim Bulten was in Stad en Ommeland een bekende verschijning. Hij was één van de grootste vastgoedondernemers en verhuurde tientallen woningen, appartementen en studio’s. Daarnaast was hij ook op sportief vlak actief. In zijn woonplaats Oostwold, in de gemeente Westerkwartier, was hij voorzitter van voetbalvereniging Pelikaan-S. Onder zijn leiding promoveerde het eerste elftal van de Vijfde naar de Eerste klasse.