“Dinsdag perioden met zon, na het weekend keert de herfst terug met regen en wind”

nieuws
Foto: Joris van Tweel. Martinitoren herfst.

De komende dagen laat de zon zich regelmatig zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we na het weekend te maken met een omslag in het weerbeeld.

“Dinsdag zijn er perioden met zon en trekken een paar wolkenvelden over”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog bij 17 of 18 graden als maximumtemperatuur. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, windkracht 4. Woensdag is er veel bewolking, maar breekt af en toe de zon ook door. In de namiddag of avond valt er een buitje. Het is zacht bij 18, of lokaal 19, graden. De zuidwestenwind is stevig en neemt toe naar vrij krachtig, windkracht 5, en in het Waddengebied tot hard windkracht 7.”

“Donderdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog bij 17 graden. Er waait een stevige wind uit het zuidwesten, windkracht 4. Vrijdag houdt het vrij zonnige en zachte najaarsweer aan. Ook blijft het stevig waaien. Tijdens het weekend is het zaterdag droog en wordt het 15 graden. Zondag is er eerst geregeld zon en arriveert  later op de dag een regenstoring. Het wordt 18 of 19 graden. Daarna lijkt de herfst opnieuw toe te slaan en keren wind en regen waarschijnlijk terug.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.