Dierenambulance Groningen doet trieste vondst: zo komen vogels met griep aan hun einde (video)

nieuws
Afbeelding uit video Dierenambulance Groningen

De laatste weken wordt steeds duidelijker dat Groningen een provincie is waar de vogelgriep hard om zich heen slaat. Meerdere pluimveebedrijven werden geruimd en natuurbeheerders vinden steeds meer wilde vogels die het virus hebben. Ook de Dierenambulance Groningen wordt steeds vaker opgeroepen om slachtoffers van het virus te helpen.

De dierenambulance deelde donderdagmiddag een video van de laatste momenten van een brandgans met vogelgriep. Al spartelend en trappelend beleeft de vogel zijn laatste momenten: “Daar lig je dan. Je wilt nog van alles, maar kunt niets meer. Zo triest”, schrijft de Dierenambulance.

Tekst gaat verder onder de video:

De maakster van de video maakte melding van de stervende brandgans bij de dierenambulance en hield afstand. Dat is goed, want zelf ingrijpen om de vogel uit zijn lijden te verlossen is geen goed plan. Mensen die een dode of zieke vogel zien, moeten niet in de buurt komen. Door het dier aan te raken, kunnen ook dierenvrienden het virus verspreiden. Zie je een ziek of dood dier, neem dan contact op met natuurbeheerders, de gemeente of de dierenambulance. Zij zorgen ervoor dat het dier veilig wordt gedood en geruimd.