Defensief sterk Be Quick 1887 wint van Westlandia

Foto Andor Heij. Be Quick - Westlandia. Wilko van der Kooi controleert de bal.

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van Westlandia dat vorig seizoen uit de derde divisie degradeerde.

Be Quick opende sterk met een schot van Wilko van der Kooi dat net naast getikt werd. Na 18 minuten was het wel raak. Ken Raghoebar kreeg een voet tegen zijn hoofd en Daniel Teune mocht van de rand van het strafschopgebied aanleggen en schoot raak: 1-0.

Foto Andor Heij. Daniel Teune (buiten beeld) zet Be Quick op 1-0.

De Groningers zwijnden wel twee keer. Jeremy van Uunen mikte namens de ploeg uit Naaldwijk op de lat en even later maaide Hidde van der Arend volledig langs een bal heen voor een vrij doel.

Na de pauze had Be Quick de defensie prima op orde en was er voor Westlandia geen doorkomen aan. De Zuid Hollanders zetten extra aanvallende krachten in waardoor Be Quick meer ruimte kreeg. Nadat Westlandia doelman Jordie van Leeuwen onder een bal door grabbelde mikte Jolt Postma net over de kruising. De 2-0 kwam er na 86 minuten alsnog. Een inzet van Teune werd nog gestopt door Van Leeuwen, maar Tiuri Schieving schoot de rebound binnen.

“We hebben weinig weggegeven en goed verdedigd”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Ik had ook het gevoel dat we meer controle over de wedstrijd hadden. De wedstrijd liep naar ons toe. Zij moesten komen en wij kregen daardoor in de omschakeling meer ruimte”. Be Quick speelde dit seizoen al vier keer gelijk, terwijl er kansen op winst waren. “Daarom is iedereen blij en opgelucht dat het nu een keer goed valt”, zei Wuestentenk.

Be Quick steeg door de winst naar zevende plaats in de vierde divisie A zondag met 10 punten uit 7 wedstrijden. Westlandia bleef vierde. Maar de meeste concurrenten spelen zondag nog.