Cafetaria De Paardeschuur aan Borneoplein sluit na 26 jaar de deuren

nieuws
Foto via Facebookpagina Cafetaria De Paardeschuur

Per 1 januari is Cafetaria De Paardeschuur aan het Borneoplein niet meer. Eigenaresse Pamela ten Hoope sluit de deuren van de zaak, omdat het ’tijd wordt om een beetje meer van het leven te genieten’.

“Het is een moeilijke beslissing, maar wel eentje die ik nu met opgeheven hoofd kan doen”, vertelt Ten Hoope. “Ik heb de zaak 26 jaar geleden samen met mijn man opgezet. Hij is acht jaar geleden overleden, dus ik run de zaak nu in mijn eentje. Ik ben elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds laat aan het werk. Ik ben 61 jaar en ik wil nog een beetje van het leven kunnen genieten.”

Op de vraag of de sluiting van de cafetaria te maken heeft met de sterk gestegen kosten, stelt Ten Hoope: “Natuurlijk heeft dat wel meegespeeld. Daarom stop ik nu ook liever nu, dan doe ik het op mijn eigen voorwaarden. Het zijn niet alleen de rekeningen die hoger worden. Ook het personeelstekort en ‘al het andere gezeur’ maakt het gewoon een stuk minder leuk. Daarom dacht ik nu: er is meer in het leven dan alleen werken. Ik wil nu ook gewoon een beetje genieten en als ik nog weer ga werken, wil ik gewoon om half zes de deur achter me dicht kunnen trekken.”

De Paardeschuur staat bekend om haar eigen gemaakte snacks (eierballen, burgers en sauzen). Die blijven Ten Hoope en haar medewerkers nog tot 1 januari maken. Ten Hoope bedankt alvast haar trouwe klanten ‘voor alle jaren vertrouwen: “Ik hoop jullie de komende maanden nog vaak genoeg te treffen.”