Buurtkinderen helpen kunstwerk Lijsterbeslaan afmaken; zaterdag onthulling

nieuws

De Lijsterbeslaan wordt komend weekend een stukje mooier gemaakt, na de onthulling van een van een groot kunstwerk.

Wijkbewoonster Anita, die de straat wat mooier wilde maken, schakelde, met hulp van de opbouwwerker en cultuurcoach, het kunstenaarsduo VAAF en verhuurder Patrimonium in. Het kunstenaarsduo maakte vervolgens een ontwerp, op basis van gesprekken in de buurt. Buurtkinderen mogen deze week meehelpen met het voltooien van de muurschildering. Komende zaterdag is het feest aan de Lijsterbeslaan en wordt het kunstwerk onthuld.

“Mensen ervaren momenteel veel overlast van de werkzaamheden en veranderingen in de wijk,” zegt buurtregisseur Daan Kingma. “Dat juist nu bewoners met initiatieven komen om hun wijk mooier en gezelliger te maken, geeft mij de hoop dat veel mensen in deze lastige tijd er wel het beste van willen maken.”