Bløf betrapt inbrekers op heterdaad aan Korreweg

nieuws
Foto via Instagram-pagina Politiehonden Noord-Nederland

Twee mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een appartement in het nieuwe wooncomplex ‘De Brugwachter’ aan de Korreweg. Met behulp van Bløf, een van de politiehonden van de Groningse politie, wisten agenten de inbrekers op te sporen.

De twee inbrekers werden gespot op een bewakingscamera in het appartementencomplex in aanbouw. Op de beelden was te zien hoe de mannen goederen wegnamen uit het pand.

Agenten en hond Bløf vonden, nog voordat de mannen in het vizier waren, al de koud gelegde buit van de twee inbrekers. De neus van Bløf leidde de agenten vervolgens naar een naastgelegen braakliggend terrein. Daar trof het politieteam de twee inbrekers aan in een stuk bossage, met inbrekerswerktuig in hun bezit.

Beide mannen zijn naar de openbare weg begeleid, aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De twee inbrekers mogen zich vrijdag opmaken voor verhoor.