Be Quick 1887 door late treffer langs Alcides

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - Alcides

Be Quick 1887 heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Alcides. De Groningers pakten de winst door een treffer in de slotfase van spits Geertjan Liewes.

Be Quick was voor de pauze beter en voetbalde makkelijker dan de door blessures zwaar gehavende ploeg uit Meppel. Liewes en Wilko van der Kooi waren beide twee keer kansrijk en Yoran Cats kopte een bal op de lat. Glenn Arts schoot namens Alcides in het zijnet.

Na rust bleef Be Quick sterker, maar Alcides loerde op de counter en was via Jorrik Arends en Aschwin Tanamal dicht bij een doelpunt. Bij Be Quick was de eindpass vaak niet goed; tot de 87e minuut. Daniel Teune verstuurde een lange voorzet en Liewes gleed de bal in de touwen: 1-0.

“Een ode aan die geweldige assist van Daniel Teune. Echt een fantastische bal”, jubelde Be Quick trainer Steven Wuestenenk na afloop. “En Tiuri Schieving, die drie man bezig houdt, zodat Geertjan Liewes het kan afmaken”.

Wuestenenk vond de overwinning verdiend: “We hebben goed en dominant gespeeld en ik heb voor rust al drie honderd procent kansen gezien. Na de pauze hebben we door slordigheden gevaarlijke momenten weggegeven. Zij speelden op de counter en hebben dat goed gedaan. Maar we zijn tot het einde rustig gebleven. We krijgen steeds meer zelfvertrouwen en ook de wisselspelers doen het erg goed”.

Door de winst staat Be Quick voorlopig vierde in de vierde divisie op zondag met 16 punten uit 9 wedstrijden. De concurrentie komt zondag in actie.