Autobedrijf Post in Oosterparkwijk sluit na 53 jaar de deuren: ‘Tijd om te genieten’

Na ruim 53 jaar stopt autobedrijf Post in de Oosterparkwijk vrijwillig met de garage aan de Paradijsvogelstraat. De twee broers die het autobedrijf runnen, gaan genieten van hun pensioen.

Het autobedrijf aan de Paradijsvogelstraat begon ooit als Pekelder en Post, maar in 1969 nam de vader van de drie Post-broers de touwtjes van de garage alleen in handen. Samen met zijn drie zoons bouwde hij de garage verder uit. Tot 2006 was het bedrijf officieel dealer van onder meer Vauxhall, Mitsubishi en Kia. Daarna werden er vooral reparaties uitgevoerd en kochten de Post-broers op verzoek auto’s in.

Tien jaar geleden hield de oudste van de drie broers als eerste het familiebedrijf. Nu ook de andere twee broers de 65 zijn gepasseerd, gaan de deuren van de garage dicht. “Het is tijd om te gaan genieten nu de gezondheid het nog toelaat”, aldus Harry Post.

Op 31 december 2022 moet de garage helemaal leeg zijn. De inboedel van het bedrijf wordt geveild. Hefbruggen, motorsteunen, diagnose testers, gereedschappen en gereedschapswagens, pneumatische slagmoersleutels, soldeer- en lasmateriaal: alles gaat onder de spreekwoordelijke veilinghamer.