Amateurvoetbal: GVAV Rapiditas en FC Lewenborg halen fors uit

sport
Foto Andor Heij. FC Lewenborg - Engelbert

GVAV Rapiditas en GRC Groningen wonnen in de eerste klasse E van het zondagvoetbal overtuigend. Een klasse lager was er winst voor Forward en de topper in 3C werd een duidelijke prooi voor FC Lewenborg.

GVAV doet het als promovendus goed in de eerste klasse E. Uit tegen Rolder Boys werd met 6-1 gewonnen. De Drenten kwamen nog wel op voorsprong, maar Patrick Venema en Jordi Paapst zorgden er voor dat de Groningers met een 2-1 voorsprong gingen rusten. Daarna scoorde Ingmar Liezenga twee keer: 4-1. Dion Paapst en Achraf Charfi maakten het halve dozijn vol. GVAV staat vierde met 10 punten uit 5 wedstrijden.

GRC Groningen won in Norg met 4-2 van GOMOS. Erwin Alt maakte de eerste twee doelpunten. Jur Wardenier en Job Kuijlen maakten de andere treffers voor GRC. GRC is vijfde met 9 uit 5.

In de tweede klasse K won Forward de uitwedstrijd tegen Sellingen: 3-2. Marnix Metus, Bart Breman en Alex van Muiswinkel zetten de studenten op een 3-0 voorsprong. Sellingen kwam terug tot 3-2, maar verder liet Forward het niet komen. Forward staat tweede in 2K met 10 punten uit 4 wedstrijden. Valthermond is de leider met 11 uit 5.

SC Stadspark verloor met 3-0 bij Peize en staat met een punt voorlaatste. Helpman was vrij en staat met 8 uit 4 vijfde.

FC Lewenborg wint topper van Engelbert

In de derde klasse C trok de topper tussen de koploper FC Lewenborg en de nummer twee Engelbert veel publiek. Maar de driehonderd toeschouwers zagen een eenzijdige wedstrijd. Lewenborg won met 5-0.

Armando Kremer schoot na ruim een kwartier vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen. In de 22e minuut zette Rai de Vries goed door en tekende voor de tweede. Engelbert doelman Thom van Rotterdam blesseerde zichzelf aan zijn vingers toen hij vlak voor de pauze een hard schot van Mitchell van Kalsbeek stopte. Mogelijk heeft hij een vinger gebroken. Omdat Engelbert geen reserve-doelman had meegenomen ging veldspeler Justin Kranenburg na rust onder de lat staan.

Het werd nog vervelender voor Engelbert, want Jordi Rasterhoff kon ook niet verder na een kopduel, waarbij zijn hoofd geraakt werd. Het duel lag een dik kwartier stil en Rasterhoff werd per brancard van het veld gedragen. In de kleedkamer ging het weer beter met hem.

FC Lewenborg voerde daarna de score op. Van Kalsbeek stuitte eerst nog op Kranenburg, maar mikte de rebound wel raak. Tom Katgert zorgde voor de 4-0 en Wesley Smith joeg de vijfde zeer fraai in de kruising.

Groninger Boys speelde in dezelfde klasse thuis met 1-1 gelijk tegen ZNC. In het eerste bedrijf waren er weinig kansen te noteren. Sean Nfor opende na rust de score voor Groninger Boys op aangeven van Pong Clemencia. Een kwartier voor tijd kwam ZNC langszij.

FC Lewenborg staat eerste met de volle buit: 15 uit 5, Engelbert is zesde met 9 uit 5 en Groninger Boys zevende met 8 uit 5.