Agent gewond bij scootermeeting in Emmen, vermoedelijk ook Groningers betrokken bij incident

nieuws
Foto via Politie.nl

Een motoragent van de politie in Emmen moest het zondagmiddag ontgelden bij een scootermeeting aan de Huygensstraat in de Drentse stad. Tientallen aanwezigen belaagden de agent toen hij een motorscooter in beslag wilde nemen. De politie denkt dat ook mensen uit Groningen betrokken waren bij het incident, waarbij de agent werd bedreigd en belaagd.

De motoragent was als eerste en enige agent aanwezig, nadat er overlastmeldingen binnenkwamen over de meeting. De agent controleerde een 20-jarige bestuurder van een motorscooter en deze bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had de  motorscooter geen kentekenplaat.

De agent wilde de motorscooter in beslag nemen, toen een grote groep aanwezigen de agent insloot. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belagen. Daarbij liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. Die riep daarop assistentie in en dreigde met pepperspray, waarop de groep vluchtte op hun scooters. Agenten wisten nog een aantal bestuurders staande te houden.

In de commotie nam de bestuurder van de motorscooter de benen en ook de scooter zelf werd, door één van de aanwezigen, weggereden.

Ook Groningers betrokken

De politie denkt dat de aanwezigen uit heel Noord-Nederland kwamen. Agenten noemen specifiek Groningen als één van de plekken waar de groep bedreigers vandaan zou kunnen komen.

Van twee van de mannen die de agent belaagden is een duidelijk signalement. Dat is een man met een getinte huidskleur en een fors postuur. Deze man is tussen de  1,65 en 1,70 meter lang en had krullend haar. De man was getooid in een blauwe hoodie, een zwarte sjaal of bivakmuts en blauwe schoenen.

Ook van de persoon die de motorscooter meenam, is een duidelijk signalement: een man met een witte huidskleur, een slank postuur van ongeveer 1,90 lang, getooid in een witte trui en een zwarte bodywarmer met capuchon. Let wel, dit is de persoon die de scooter meenam na het incident, niet de bestuurder. De politie weet wie hij is.

Getuigen gezocht

Mensen die bij de meeting waren en beschikken over informatie rond het incident, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (anoniem via 0800-7000). De politie zoekt ook specifiek naar camerabeelden. Die zijn er zeker, want ze gaan rond op verschillende social media. Wil je beelden delen? Gebruik dan het tipformulier op de website van de politie. Hier kun je foto’s en video’s toevoegen.