Aardbeving met kracht van 2.2 op schaal van Richter bij Wirdum

nieuws
Foto: Gijs Bouman - 112groningen.nl

Bij Wirdum in de gemeente Eemsdelta heeft zaterdag aan het begin van de middag opnieuw een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI gaat het om een beving met een kracht van 2.2 op de schaal van Richter.

De beving werd gemeten rond 12.15 uur. Volgens het KNMI vond die plaats op een diepte van 3,0 kilometer. Het gaat om een geïnduceerde beving. Dit betekent dat die een gevolg is van de aardgaswinning in het gebied. De beving werd in een groot gebied gevoeld.

“Een harde klap”
Op sociale media maken veel mensen melding van de beving. Dré schrijft: “Ik voelde iets.” Ingrid: “Verstijfd zit ik in mijn stoel. Een harde klap en mijn huis gaat heen en weer.” Sophie: “Weer een flinke dreun hier.”

Wirdum
Het is de derde aardbeving deze maand bij Wirdum. Op 8 oktober ging het om een beving met een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Op 13 oktober volgde er een beving met een kracht van 1.4. Het Staatstoezicht op de Mijnen, SodM, liet na deze bevingen weten dat ze ontstaan zijn door drukverschillen in de bodem door gaswinning in het verleden.