Westelijke ringweg anderhalve week (deels) dicht door werkzaamheden bij Vrijheidsplein

nieuws

De westelijke ringweg is vanaf zondag ruim anderhalve week dicht tussen het Vrijheidsplein en de afrit naar de Peizerweg. Dat maakte Aanpak Ring-Zuid donderdagmiddag bekend.

De afsluiting is nodig, om een nieuwe, tijdelijke ‘verbingdingslus’ aan te leggen tussen verkeer van de Laan Corpus den Hoorn en het Julianaplein richting de westelijke ringweg. Deze nieuwe weg bij het Vrijheidsplein gaat onder de nieuwe verbindingsboog bij het Mercure Hotel door. Deze wegen kunnen echter niet worden aangesloten zonder graafwerkzaamheden, puin storten en de aanleg van nieuw asfalt.

Vanaf de zondagavond van 30 oktober tot de woensdagochtend van 9 november is het Vrijheidsplein afgesloten voor verkeer in noordelijke richting. Het verkeer vanaf Drachten richting westelijke ringweg wordt omgeleid via Hoogkerk en het Hoendiep. Verkeer uit andere richtingen wordt omgeleid via de overige ringwegen. Voor het verkeer op de westelijke ringweg in zuidelijke richting is tussen de oprit van de Peizerweg en het Vrijheidsplein in deze periode één rijstrook beschikbaar.

Eerder deze week sprak OOG al met Bert Kramer, woordvoerder van aannemerscombinatie Herepoort, over de gevolgen van de afsluiting.